MHP Lideri Bahçeli Karamanoğlu Mehmet Bey Fermanıyla Teröristlere Ferman Okudu

Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin her zaman milletin huzur ve güvenliğine musallat olan PKK terör örgütü ile etkili ve anlayacakları yöntemlerle mücadeleyi savunduğunu hatırlattı. MHP'nin bu konuda hükümetlerin ihtiyacı olan her desteği vermeye hazır olduğunu da her ortamda açıkladığını aktaran Bahçeli, "Terörle ve bölücülükle mücadelede ne gerekiyorsa; siyasi, sosyal, ekonomik bütün tedbirlerin alınmasının gereğinden ısrarla bahsetmiştir. Elbette terör son bulmalı, şiddet ortadan kalkmalı

Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin her zaman milletin huzur ve güvenliğine musallat olan PKK terör örgütü ile etkili ve anlayacakları yöntemlerle mücadeleyi savunduğunu hatırlattı.
MHP'nin bu konuda hükümetlerin ihtiyacı olan her desteği vermeye hazır olduğunu da her ortamda açıkladığını aktaran Bahçeli, "Terörle ve bölücülükle mücadelede ne gerekiyorsa; siyasi, sosyal, ekonomik bütün tedbirlerin alınmasının gereğinden ısrarla bahsetmiştir.
Elbette terör son bulmalı, şiddet ortadan kalkmalı, vatandaşlarımız huzur, emniyet ve sukunet bulmalıdır.
Bunun aksini savunmak ve söylemek mümkün değildir.
Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine inancımız ve güvenimiz tamdır." dedi.
BAHÇELİ KARAMANOĞLU MEHMET BEY'İN FERMANINI OKUDU
Bahçeli kürsüden Karamanoğlu Mehmet Bey'in 745 yıl önce 13 Mayıs 1277'de çıkardığı ve Türkçenin resmî dil olarak kabul edildiği fermanını okuyarak, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine inancımız ve güvenimiz tamdır.
Bilinmelidir ki, dağda, bayırda, sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM’cilerin Türkiye Büyük Millet Meclis’inde bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır.
Karamanoğlu Mehmet Bey 747 yıl önce, “Bugünden sonra hiç kimse divanda, dergahta, bargahta, mecliste ve meydandan Türkçe’den başka dil konuşmayacak” fermanı nasıl ki tutacağımız bir buyruk ise,
Aynı şekilde hiçbir terörist veya yandaşı, dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde barınamamalı, tutunamamalıdır.
Hepinizin bildiği gibi, terörle mücadele, aslında bölücülükle mücadelenin sadece bir bölümüdür.
Eli silah tutan bölücüyü zararlı, buna karşılık silahsız bölücüyü meşru ve zararsız kabul etmek, bölücülük ve terörle mücadeleyi sekteye uğratacak en büyük gaflettir.
Devlet gaflete düşmez, devlet ihanete göz yummaz, devlet hukuk içinde meşru mücadelesinden asla taviz vermez."

# Karaman# MHP# Devlet Bahçeli# Karamanoğlu Mehmet Bey# Ferman